/ ThinkStock/Getty Images
Около 4 часа на опашка, за да регистрираш автомобила си в „Пътна полиция” в София. Според повечето хора това е малко време в сравнение с часовете, които са прекарвали преди пред гишетата. Някои от чакащите дори са взели отпуска, за да успеят да регистрират автомобилите си. Сред хората в опашката имаше и недоволни, които смятат, че персоналът, работещ с документите, е твърде малък. От днес влизат в сила новите такси при регистрации на автомобили. От МВР предупредиха, че е възможно да възникнат затруднения и забавяния при регистрациите на пътни превозни средства.
 
От днес влизат в сила новите такси при регистрацията на автомобили, които се събират от МВР. Именно заради това от Пътна полиция уточняват, че е възможно да възникнат затруднения при регистрацията на пътни превозни средства.

Какво да правим, ако ни откраднат регистрационната табела на колата?
 
За първоначална регистрация и промяна в регистрацията, със смяна на табели с регистрационен номер, както и възстановяване на регистрацията на превозно средство с прекратена такава ще се плаща 35 лева за лека кола, 30 лева за ремаркета и полуремаркета и 28 лева за мотопеди и мотоциклети. За транзитни и временни номера ще се плаща сумата от 20 лева.
 
Сред чакащите на опашка за регистрация на автомобил беше Желязко Иванов, който прекарал 3 часа и половина в „Пътна полиция” в София:
 
„За мен сега е бързо, защото съм чакал по цял ден за друга кола. За тази сега специално съм доволен. Другото, което ми хареса, е, че вътре си плащам таксите, а сега тук нищо не чакам. Вземам си номерата и изчезвам. Този път вътре си плащаш на място и даже видях, че имат и пос терминал. Добре беше. Просто тази сутрин стана и свърших много добре работа“, каза той.

Ще купуват камери за контрол на скоростта с пари от глоби?
 
Антоанета Петрова пък си е взела отпуск, защото е била подготвена да чака с часове на опашка:
 
„От три часа и малко вече чакам. Сега чакаме за табели. Даже процедурата при мен беше по-лесна, защото автомобилът си е мой, просто сменям табелите и все пак 3 часа чакаме на опашка преди това. За другите шофьори беше повече чакането. Хората са подготвени и всички сме си пуснали отпуска, за да чакаме“.

Ето какво чака шофьорите с промените в Закона за движение по пътищата
 
Цаньо Тодоров прекарал малко повече от 4 чаша по гишетата:
 
„Не е бързо въобще. Мотаят се, в тях е проблемът“.
 
Повишават се и таксите за избор на комбинация от букви и цифри на регистрационния номер. Увеличенията варират между 270 и 500 лева.