„Много неща могат да ни обединяват днес. През последните 30 години обаче българите се разделиха, защото така е изгодно на политиците.

Красимир Каракачанов: България е вечна кауза

Деляха ни на червени и сини, комунисти и антикомунисти, на русофили и русофоби и т.н.”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов за „Неделята на NOVA”.

„Определено т. нар. „политически елит” в България няма интерес народът да има обща кауза. А ние трябва да имаме такава. Най-елементарната е да не изчезнем като народ и като държава”, допълни той.

„За последните 30 години намаляхме с 2 млн. и сме най-бързо застаряващата нация в света. Въпросът е дали искаме това да продължава”, посочи Каракачанов.

Запитан за това дали Веселин Марешки е „спазарил” подкрепата си за промените в Конституцията, Каракачанов коментира: „Аз не съм внасял проект за нова Конституция. Никого не съм уговарял дали да я подкрепя или не. Попитайте тези, които го изготвиха. Дали е имало някакви разговори, няма как да ви кажа. Не съм присъствал на подобни неща”.

Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България

„Президентът да помисли дали с призивите си и с вдигнатия си юмрук не налива масло в огъня и после да дава препоръки. На 2-ри септември имаше изключително добре организиран сценарий за проливане на кръв срещу българските полицаи”, посочи още Каракачанов.

И допълни: „Полицаите бяха атакувани по много начини, но те запазиха спокойствие. Провокаторите бяха 300-400 човека, останалите протестираха мирно. В София е публична тайна кои партии плащат за организирани протести. Не полицията атакува, а част от протестиращите бяха отишли да търсят конфронтация и окървавяване на протеста“.
nova.bg