Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / Георги Димитров
Ние разговаряме с всички. Понякога в разговорите има само уста, няма уши и затова нашата идея е да стигнем до диалог. Ние от разговори не бягаме, ще разговаряме с всички. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Мустафа Карадайъ от ДПС.

„Днес имаше среща между първата и втората политическа партия, ето този разговор мен ме обнадеждава, че вървим в правилна посока“, каза Мустафа Карадайъ и подчерта, че партиите не трябва да се мразят и да има реваншизъм помежду им, а да търсят приоритети и политики за решаването на проблемите на хората.

Това е много добре, че си говорим партиите. Тези разговори трябва да станат конструктивни, целенасочени, в диалог, защото в някои разговори има само уста, липсват уши. В опонента не да виждаме враг, а опонент с различни ценности, стига да ги има. Да направим така, че заедно да произведем диалог, призова той.

Карадайъ след консултациите: Тук в президентството да ни затворят всички до бял пушек 

„Геополитическата ориентация на България за нас не подлежи на ревизия в настоящия момент. Отстъплението от демокрацията ние няма как да позволим да се случва. Има едни неща, които са принципни, генерални“, подчерта Карадайъ.

Той посочи, че призивът на ДПС за диалог е заложен в цялата предизборна кампания на партията, която беше основана на нормалност в политиката и диалог, не за нещо друго, а защото за четвърти път отиваме на избори. Според него структурата на Народното събрание е една и съща, независимо коя е първа и коя партия е втора политическа сила.

„И пети път да отидем на избори, пак ще имаме сходна структура. Въпросът е ние правилно ли разчитаме онова, което ни казват българските граждани със структурата на НС. Според ДПС българските граждани казват „ние ви изпращаме там, не да се карате, не да се мразите, а да търсите решения на нашите проблеми“, смята Карадайъ.

По думите му нивото между партиите е в етап на разговор, но той се надява обаче да бъде изкачено още едно стъпало, онова, което е нужно за съставяне на правителство.

„При всички случаи ние предварителни червени линии не поставяме“, подчерта Карадайъ и заяви, че вижда подкрепа на ДПС, но не каза за кого.
БГНЕС