/ ThinkStock/Getty Images
Предимно облачно ще бъде времето в петък, на места са възможни и мъгли. Над планинските райони облачността ще намалее, през деня до предимно слънчево време. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градус, малко по-високи по Черноморието. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 6 и 11 градуса. В София минималната температура ще бъде около минус 3 градуса, максималната - около 6 градуса, сочи прогноза на НИМХ-БАН.
 
По Черноморието облачността ще е предимно значителна, с разкъсвания и намаления в следобедните часове. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 6-9 градуса, температурата на морската вода ще бъде 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

Идват валежи, после - облачно, но ще се показва и слънце (ВИДЕО)
 
В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а на места покрай Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове. Температурите ще са без особена промяна - минималните ще бъдат предимно между минус 4 и 1 градус, максималните - между 6 и 11 градуса. По-късно през деня и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи.
 
В неделя от север на юг ще превали предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА