„Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам” - това каза в петък Северин Красимиров, обвинен в това, че е изнасилил и убил русенската журналистка Виктория Маринова. След екстрадирането му от Германия вчера той се изправи пред Окръжния съд в Русе, който гледа мярката му за неотклонение и реши да го остави в ареста. На 21-годишния мъж официално бяха повдигнати обвинения за изнасилване и убийство.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече
 
Пред журналисти той обясни, че не помни част от нещата, които са се случили във фаталния ден, защото бил дрогиран. Взел наркотици, наречени „кристали”. Случайно нападнал Виктория, защото стигнали до пререкания на алеята край Дунав, „след като се блъснали случайно“. Адвокатът на Северин обаче го прекъсна и разказът му приключи.
 
Пред полицаите не е говорил за изнасилването на Виктория Маринова. Няма ясно обяснение защо. Факт е обаче, че за него има неоспорими доказателства.

Съдът остави в ареста Северин Красимиров
 
Трудна ще бъде оттук нататък защитата на Северин. Служебният му адвокат Иван Дойнов поиска делото да бъде при закрити врати, за да не станат ясни подробности от разследването.
 
Адвокатът му също поиска той да остане в ареста за постоянно, защото навън би било опасно за него, тъй като може да се стигне до саморазправа.

Северин Красимиров: Не мога да повярвам, че аз съм го направил, съжалявам
 
На Красимиров са повдигнати две обвинения - за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Взета му е ДНК проба, а направеният преглед е установил, че физическото му състояние е добро.
 
Северин има право да обжалва наложената мярка в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. До даването на ход на делото той ще остане в следствения арест в Русе.
nova.bg