/ БГНЕС, архив
След вчерашното гласуване беше очертана рамката на следващите преговори. Тя не ни харесва, но ние трябва да се съобразим. Това коментира пред БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Цвета Караянчева: Пакетът „Мобилност“ поставя под изпитание хиляди български семейства

Вчера с 30 гласа "против" и 19 "за" евродепутатите отказаха да върнат за ново преразглеждане пакета "Мобилност", който повишава изискванията за условията за работа на международните превозвачи.

Европарламентът отказа да изтегли пакета „Мобилност“

Предстои транспортната комисия в ЕП да вземе решение за започване на триалози, ние ще действаме съобразно това решение, каза Арабаджиев. Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата.

Росен Желязков със серия от срещи в ЕП по Пакета за мобилност I

"Ние като бизнес провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран", заяви Арабаджиев.

България ще настоява за ново разглеждане на пакета „Мобилност“ в ЕП

По думите му най-сериозният проблем в пакета "Мобилност" е свързан с изискването превозните средства на 3-4 седмици да се прибират до страната по установяване.

Сдружение на превозвачите: Германия, Франция, Белгия и Холандия печелят от пакета „Мобилност“

Пакетът все още е във фаза преговори, в новия Европейски парламент ни предстоят диалози, за които сме готови. С конкретни цифри ще докажем, че приетото като предложение не кореспондира с реалността, особено в Източна Европа, каза още Йордан Арабаджиев.
БНТ