Източват язовира край Винево, за да търсят телата на изчезналото семейство
Източват язовира край Винево, за да търсят телата на изчезналото семейство / снимка: БГНЕС, архив

Трети ден продължава издирването край хасковското село Винево на тримата изчезнали от семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река в нощта на четвъртък срещу петък.

Екипите на пожарна, полиция, гражданска защита и местните хора претърсват района. С около 10, до 15 см е паднало нивото на язовира, в който реката се влива, след като от следобедните часове вчера започна контролираното му източване.

„Поне с 1 метър трябва да спадне, за да успеем да претърсим и участъци, обрасли с растителност, които в момента са във водата, а с гумените лодки няма как да се влезе там", коментира заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението"-Хасково Димитър Колев.

„Водата е мътна и в нея не могат да влязат водолази. Налага се цели дървета да се режат и вадят от водите и на реката, която има дълбочини по 2-3 метра. Водите й започват да се избистрят и дано не завали отново", посочи той. Правим каквото е по силите ни и се надяваме да няма валежи. Трудна работа е, защото условията са такива и мисля, че ще продължи доста време, каза още Колев.

От нощта на четвъртък срещу петък до днес е открито единствено тялото на 54-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. В трагичната нощ четиримата са тръгнали от с. Винево към Кърджали около 22.30 ч. и повече никой не ги е видял. В петък сутринта случаен минувач намерил в реката празната им и смачкана кола.

Други новини от Хасково