/ Георги Димитров
Депутатът от "Изправи се!Мутри вън!" Андрей Вълчев изпраща сигнал до главния прокурор Иван Гешев, в който настоява да се изясни спазени ли са изискванията на покана за участие в конкурсна процедура за избор на трима представители на държавата в Съвета на директорите на БЕХ ЕАД.

Депутатите задължиха Министерския съвет да се яви в парламента

Това съобщи той на брифинг в парламента. Прокуратурата трябва да установи подаден ли е неистински фалшив документ, преправяно ли е съдържанието на официален документ в хода на процедурите за определяне представители на държавата в управителните съвети на БЕХ и ДП"Радиоактивни отпадъци" (РАО).

Вълчев посочи, че Валентин Николов е бил освободен като народен представител от ГЕРБ на 10 февруари при положение, че процедурата свършва на 8 февруари.

Ясни са трима от новите шефове в Българския енергиен холдинг

"Към момента на конкурса, стартирал в края на януари 2021 г., той е декларирал, че не заема висша публична длъжност по силата на закона за противодействие на корупцията, не е член на политически кабинет или секретар на община", обясни Андрей Вълчев.

В същото време правомощията му на народен представител са прекратени на 10 февруари. Депутатът все пак уточни, че сигналът му до главния прокурор е за трите назначения, а не единствено за Валентин Николов.
БТА