Изплащат заплатите в „Кремиковци” на връх Деня на металурга
Изплащат заплатите в „Кремиковци” на връх Деня на металурга / снимка: Sofia Photo Agency

Днес българските металурзи празнуват своя професионален празник. Той е свързан с влизането в експлоатация на пернишкия металургичен завод „Ленин” през 1953-та година и на стопанския металургичен комбинат „Кремиковци” десет години по-късно.

По случай 45-ия рожден ден на металургичния гигант „Кремиковци” и Деня на металурга председателят на федерация „Металургия” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов поздрави работниците от комбината в ефира на Дарик.

„Бих пожелал на всички кремиковски работници от сърце да постигнем всичко това, което е наше – „Кремиковци” да работи, те да са спокойни, да получат всички заплати. Да дойде човек, който да инвестира в „Кремиковци” и хората да са доволни, че работят. Както в старото време, когато кремиковски работници взимаха най-добрите заплати”, каза Павлов.

Очаква се от днес да започне изплащането на заплатите на работниците за август и септември. До няколко дни ще стане ясно бъдещето на „Кремиковци” – дали комбинатът ще бъде оздравен и модернизиран от нов инвеститор или до края на ноември ще загаси производствените си мощности.

Още за събитията в комбината "Кремиковци" четете ТУК