/ МВР
102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин
"Късно снощи започна инспекцията на мостовото съоръжение и продължи в ранните часове на днешния ден. Проведените разговори между българските власти и унгарската страна ускориха пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България.

МВР

Трафикът на ГКПП "Дунав Мост" 2 е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни.

Ограничават движението ГКПП „Дунав мост“ 2 заради изграждане на дезинфекционно съоръжение

С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства - маски и ръкавици".

МВР

Това съобщи тази сутрин главен комисар Светлан Кичиков - директор на ГДГП. Той уточни, че термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видин.

България забрани влизането на лица, пристигащи от 17 страни

Тази нощ на „Дунав мост“ 2 са преминали само два автобуса - с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа.

МВР

За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила.

МВР

"Граничните полицаи се справят добре", категоричен бе главен комисар Кичиков. В инспекцията тази сутрин участва и областният управител на област Видин Момчил Станков. "102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин", уточни Станков.