Изборният ден в Обединеното кралство започна в седем часа сутринта и преминава нормално без напрежение и дълги опашки до момента. Българите  гласуват в 126 секции, разположени в различни градове на острова. Избирателните комисии са формирани от доброволци. Посолството на Република България публикува на сайта си  секциите, където може да се гласува, включващи Северна Ирландия и Шотландия. До момента няма сигнали за нарушения. Избирателната активност не е много  висока. 

избори Великобритания
БТА

Избирателите с документи за самоличност с изтекъл срок на валидност вече не могат да гласуват, ако не са подали в посолството молба за смяна на документите. Машините за гласуване са разположени в избирателните секции в различни градове. Няма регистрирани проблеми при  гласуването с тях.

Сънародниците ни в Босна гласуват за български парламент

избори Великобритания
БТА

В Лондон днес се провежда традиционният маратон, в който участват 40 000 души в подкрепа на благотворителни каузи. Трасето минава в района на Гринуич, където има проблем с придвижването и това може да възпрепятства гласуващите в района. В района на Баркинг, където гласуват много българи, в деня на вота по традиция се пекат български кебапчета и приятели се събират да се видят и поговорят.
БТА