/ БТА
През цялата предизборна кампания ние от „Има такъв народ“ (ИТН) казвахме, че е време да върнем здравия разум. След края на изборите и реалните резултати от тях, става все по-ясно, че това ще бъде все по-трудна задача. Това заяви в декларация от името на партията Тошко Йорданов по време на първото заседание на новоизбраното 50-ото Народно събрание.

"Почти е невъзможно да се върне здравият разум там, където почти го няма", добави той.  

"Току-що всички положихме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и да се ръководим от интересите на народа", обърна се Йорданов към народните представители в залата. "Повечето от вас бяха в 49-ото Народно събрание и положиха същата клетва, и я нарушаваха многократно - погазваха законите както си искат, променяха Конституцията както си искат и се ръководеха единствено и само от собствените си партийни интереси", коментира той.

Затова, според Йорданов, сме в това положение –  70% негласуващи, изключително ниска избирателна активност, унизително ниска легитимност и доверие на този юбилеен парламент.

"Българският народ както винаги беше прав, защото некадърните действия и още по-големите бездействия направиха така, че хората изпитват единствено и само отвращение и срам", добави Йорданов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Никол Николова/БТА