/ / iStock/Getty Images
Ще остане предимно облачно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В източната половина от страната ще има валежи, в повечето райони - от сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. Ще духа до умерен, през деня в Източна България - временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 3 - 5 градуса. Температурата на морската вода е 10 - 12 градуса. Вълнението на морето ще е около 3, по северното крайбрежие - до 4 бала.

Над планините ще е предимно облачно, в източните райони - с валежи от сняг. Там по проходите ще има условия за навявания и преспи. Ще духа умерен, временно силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В петък вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина - и временно силен. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 2 и 7 градуса, минимални - между минус 3 и 2 градуса, по Черноморието - малко по-високи. Ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от сняг, в Източна България - предимно от дъжд. По-съществени количества се очакват в Централния Предбалкан, а привечер и през нощта срещу събота - и към Родопската област.

В събота с предимно северен вятър отново ще нахлуе студен въздух. На места, главно в Западна и Централна България, ще превалява сняг, повече като количество - в планините. 
НИМХ, БТА