/ БГНЕС, архив
И лидерът на ДБГ Димитър Делчев видя сделка между ГЕРБ и ДПС
100945
И лидерът на ДБГ Димитър Делчев видя сделка между ГЕРБ и ДПС
  • И лидерът на ДБГ Димитър Делчев видя сделка между ГЕРБ и ДПС
Решението за опрощаване на дълговете на мюфтийството е поредна сделка между ГЕРБ и ДПС, заяви председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев на пресконференцията, на която партията обяви, че той ще е водещият й кандидат за евроизборите.

БСП вижда отхвърленото президентско вето като „сделка“ между ГЕРБ, ДПС и Патриотите  
 
"Очевидно е, че това решение, което беше гласувано от ГЕРБ и ДПС, е поредна сделка между ГЕРБ и ДПС. Очевидно е, че това е поредното потвърждаване на вече отдавна ясната коалиция между мандатоносителя ГЕРБ и уж опозицията в лицето на ДПС. И тъй като Обединените патриоти са заявили вече, още миналата година, че те не биха приели влизането на ДПС във властта, а ДПС са във властта, аз искам да попитам колегите от Обединените патриоти, те докога ще стоят в компанията на ДПС. И не е ли вече време след поредното доказателство, че ДПС управляват България, да излязат от управленската формула. Вторият въпрос, който е свързан с тази тема, това е данъчната амнистия. Колеги, данъчната амнистия се прави тогава, когато в една държава има криза, най-вече икономическа. В България икономическа криза не мисля, че има. Но очевидно, че тази данъчна амнистия, която цели любовта на ДПС и на ръководството на мюсюлманската религия в България, преследва решаването на една друга криза. А именно - кризата за гласовете в ГЕРБ, кризата затова, че мандатоносителят ГЕРБ няма вече доверието на българските граждани. Защото доверието на българските граждани е очевидно - 50% не гласуват на избори и повече от 2 милиона човека са зад границата на България", коментира Димитър Делчев.

Главното мюфтийство: Опрощаването на дълговете е част от превенцията срещу радикализиране
 
17 март е крайният срок за завършване на преговорите за широко дясно обединение, които продължават в момента, заяви зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски.