/ IStock
Голямо количество нарязани кутии за цигари с логото на световно известна марка са иззети при съвместни действия на митнически и полицейски служители.

На 18 септември, около 21:00 ч. на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че превозва хартия.

Митническите служителите установяват, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария, съобщиха от МВР.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната.

На 19 септември служители от служители от отдел Икономическа полиция и от отдел Митническо разследване и разузнаване - Югозападна откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане. Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

За случая е уведомен притежателят на марката.