Ще поканя Пеевски на дебат, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново, предаде БГНЕС.

"Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация", каза Христо Иванов, според когото вадейки Пеевски на преден план му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов след изборите


"Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори", каза още Иванов.

"ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим", коментира още Иванов пред медиите в старата столица при регистрацията на листата.

Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост, каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на ДБ след изборите.

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и "немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева".

Манолова: Битката с мутрите не е приключила

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски отговори на Иванов задочно в интервю за Блиц. "С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог", заяви Пеевски.

"Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората". Това каза още Пеевски в отговор на въпрос "Какви разкрития е готов да направи". 

"Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина", заяви още Пеевски.
БГНЕС