Надявам се, че е излишно да подчертавам важността на тази кампания и на това всички да опитаме да не я проваляме отвътре, отговори съпредседателят на ДБ
С оглед случващото се от години в "Да, България" и в коалицията "Демократична България" мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Това написа в своя Facebook профил Методи Лалов, който беше доскоро ръководител на групата на ДБ в Столичния общински съвет.

По думите му, "недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори".

Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет

Лалов даде заявка, че след изборите ще говори още по-подробно, като "най-подробно ще направя това на Националната конференция на "Да, България", ако Националният съвет на "Да, България" реши въобще някога да я свика, тъй като това трябваше да бъде сторено много отдавна, но удобно за някого това не се случва", посочва той и допълва, че в резултат на това мандатът на всички органи на партията е изтекъл.

"Говоря сега, тъй като после ще ме питате защо съм бил част от създаването на този порочен модел. И защото за истината винаги е подходящо да се говори", пише още общинският съветник.

Съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" отговори задочно на тези обвинения.

"Днес ще се обърна към Националната контролна комисия на Да, България с искане да бъда проверен аз и моята дейност на поста председател на партията за всички обвинения, които се отправят по мой адрес. НКК ще може да събере и систематизира всички твърдения заедно със съответните доказателства и ще може да ги представи под формата на доклад на предстоящата до края на 2021 г. Национална конференция, така че всичко да може да бъде обсъдено по структуриран и институционален начин. Всички, които имат с какво да допълнят тази картина, могат да се обръщат към НКК", посова Иванов.



"Надявам се, че е излишно да подчертавам важността на тази кампания и на това всички да опитаме да не я проваляме отвътре", завършва лидерът на "Да, България".