Строителните дейности по улица Индустриална ще се извършват в участъка от ул. “Дедеагач” до околовръстния път на Шумен
Строителните дейности по улица Индустриална ще се извършват в участъка от ул. “Дедеагач” до околовръстния път на Шумен / dariknews.bg
Хората, решили сами да изкърпят пътна отсечка: Не вярваме на обещания
97875
Хората, решили сами да изкърпят пътна отсечка: Не вярваме на обещания
  • Хората, решили сами да изкърпят пътна отсечка: Не вярваме на обещания
Хората от селата в Северозападна България, които решиха сами да изкърпят пътна отсечка, заявяват, че не вярват на обещанията на пътната агенция.
 
Вчера ви разказахме, че жителите на крайдунавските села Горни и Долни Вадин ще запълнят сами дупките по пътя до Крушовене, който е в трагично състояние, тъй като институциите не изпълняват ангажиментите си. Пътят е републикански и поддръжката му е отговорност на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 
Забравени от държавата села събират пари за асфалт

След като стана ясно за инициативата, от Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че в началото на юли ще започне предвиденият ремонт на отсечката между оряховското село Лесковец и село Крушовене, общината Долна Митрополия. Ремонтът включва и участъка в най-лошо състояние край кръстовището на оряховските села Горни и Долни Вадин.
 
"Не вярваме на обещанията на Агенция „Пътна инфрастурктура“, заяви за Дарик Александър Георгиев, един от инициаторите на кампанията за изкърпване на пътя. Доброволците от Горни и Долни Вадин са твърдо решени да поправят сами отсечката. Те не вярват на Агенция „Пътна инфраструктура“, въпреки писмото от институцията до Дарик, според което ремонтът на стойност 300 000 лева, започва в началото на следващия месец. Дори наистина да изпълнят ангажимента си, то е защото се даде гласност на кампанията, смята Александър Георгиев. „Омръзнало ми е, моля ви се. Това нещо сме го слушали много време и най-вероятно наистина ще го направят, защото нещата много се размирисаха. Но ние ще си го направим, защото не можем да чакаме”, каза Георгиев.  
 
АПИ: Ремонтът от Вадините към Крушовене започва в началото на юли

Група младежи от Горни и Долни Вадин решили да се заемат сами с ремонта на пътя до Крушовене, който не е ремонтиран от 40 години, след десетки писма и молби до държавните институции, останали без резултат.
 
Достъпът на линейки е почти невъзможен, а близо половината автобусни линии са спрени, заяви Георгиев. Изключително трудно е и за училищния автобус, който превозва всеки ден децата от двете села до школото в Крушовене, добави Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин, което е партньор на инициативата.
 
Около 30 души са заявили до момента готовност да  участват в акцията за изкърпване и разчистване на пътя, която ще се състои в събота. Събраните дарения вече са над 2200 лева, уточни Александър Георгиев. „Асфалтът е поръчан, сто торби цимент. От София фирма дори е поела разноските за транспортирането на асфалта”, каза Георгиев.
 
На 23 юни, събота, доброволците ще запълнят сами част от дупките по пътя и ще разчистят растителността, която е завзела едното платно.