Глобиха баба с 3500 лв. заради незаконен риболов, искала да нахрани сина си
Глобиха баба с 3500 лв. заради незаконен риболов, искала да нахрани сина си / снимка: Novanews.bg

76-годишна жена беше глобена с 3500 лева заради незаконен риболов! Йорданка от Златарица отишла да лови риба, за да има какво да сложи на трапезата си, тъй като сама се грижи за болния си син. Тогава обаче пенсионерката била засечена при хайка на контролните органи, които се оказали безкомпромисни. Сега възрастната жена моли президента Росен Плевнелиев да й опрости глобата, съобщава Нова телевизия.

Йорданка Димова решила да вземе въдиците на починалия си мъж и да отиде за риба, защото нямала пари дори за хляб. Надявала се да хване поне един шаран, за да нахрани сина си.

76-годишната жена живее с болния си син в Златарица. Преди три години синът й катастрофирал и оттогава е на легло. Издържат се единствено с нейната пенсия от 220 лева.

От Агенцията по рибарство и аквакултури отказаха да застанат пред камера. Обясниха обаче, че на баба Йорданка са били съставени актове с максимален размер на глобата. За това, че нямала издаден билет, възрастната жена била глобена с 200 лева. За риболов в забранен период й наложили санкция от 1500 лева, а за използване на мрежа - 2000 лева.

До края на месеца трябва да стане ясно дали от президентството ще опростят глобите на жената. Ако това не се случи, тя се закани да се самоубие.

Източник: Novanews.bg