Глоби заради футболно хулиганство в Стара Загора
Глоби заради футболно хулиганство в Стара Загора / netinfo

Районният съд в Стара Загора наложи глоби в размер на 600 и на 500 лева на двама фенове на "Спартак - Варна" и на "Берое", които са участвали в сбиване след футболна среща между двата отбора, играна в Стара Загора.

Съдът наложи и забрана на феновете да посещават спортни мероприятия за срок от една година.

26-годишният Виктор Младенов от Варна получи административно наказание от 600 лева заради това, че на 14 април около 19 часа на стадион "Берое" в Стара Загора е участвал в сбиване между привържениците на двата отбора.

Съдът призна за виновен и 21-годишния Калин Иванов от агитката на ПФК "Берое" в това, че е участвал в сбиването, заради което му наложи глоба в размер на 500 лева.

21-годишният Калин Иванов каза пред съда, че няма нищо общо със сбиването и че е влязъл в мелето, за да помогне на свой приятел, който бил повален на земята и срещу него се сипели удари от хора от другата агитка.

По думите на старозагореца феновете от Варна предизвикали мелето след края на срещата, завършила със загуба за техния отбор при резултат 1:0.

По време на съдебното заседание бе изгледан видеоматериал с кадри от срещата, снимани от колеги журналисти.

Това е второ наказание на Иванов, след като през декември Районният съд в Стара Загора му наложи глоба от 200 лева отново заради спортно хулиганство.

Други новини от Стара Загора