Главното мюфтийство знаело за арабите в Света Петка
Главното мюфтийство знаело за арабите в Света Петка / netinfo
И според кмета на Света Петка Муса Мандраджиев деветте йордански емисари, които са идвали в селото по време на тазгодишния Рамазан, са били насочени от Главното мюфтийство.

Араби с английски и френски паспорти обхождат родопските помашки села Света Петка, Сърница и Аврамово, спят в джамиите и изнасят молитви. По неофициална информация деветте йорданци престояли цели 35 дни в село Света Петка по време на Рамазан. Информацията за тяхното пребиваване там бе официално потвърдена и от ходжата на селото Мехмет Сюлейман и от жители на Света Петка.

“Те са учени хора и ние им предоставяме микрофона, за да ни приканят към преклонение по време на службата, както видните мюфтии”, каза за Дарик Муса Мандраджиев. „Това е практика с всички чужденци, пристигащи в джамията и изповядващи исляма от три-четири години насам”, твърди още Мандраджиев.

В Света Петка са запознати и с ислямските сайтове на бившия заместник-мюфтия на София Али Хайрадин. Според местните жители, сайтовете учат на почитане към Исляма и законите на държавата, в която живеят, стана ясно още от интервюто с кмета на селото Муса Мандраджиев.