"Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано". Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово във връзка с морския десант на Христо Иванов до брега на парк "Росенец" и последвалата реакция от страна на президента.

"Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа", коментира с ирония главният прокурор.

Прокурори влязоха в президентството (СНИМКИ)

"Какво правят политиците, мен не ме интересува. Политиците правят това. Ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигат политически ефекти. Политиците не ме интересуват, независимо дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или за министър-председателя, прокуратурата си върши работата на база събрани доказателства. Политическите последствия не ни интересуват. Не очаквайте от нас да прави политически изказвания. Да коментираме политици и да влезаме в тяхната игра, защото те искат да се чувстват значими, даде да се разбере Гешев.

"Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО - това е проблем на евентуална вътрешна проверка", заключи той.