Новоизбраният депутат от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова
Новоизбраният депутат от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова / БГНЕС
За пореден път от ГЕРБ призоваха държавния глава да "озапти мераците на служебния кабинет и в кадруването, и в разпределянето на обществени поръчки". Апелът бе отправен по време на пресконференция в централата на ГЕРБ, в която участваха бившият регионален министър Лиляна Павлова и бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова, които са и новоизбрани депутати.
 
"Дори след като приключиха изборите, не спират и всеки ден се правят уволнения, назначения, кадруването продължава и очевидно ще продължи до последния му ден (на служебния кабинет). За пореден път апелираме към президента Радев, напомняйки все пак, че функциите на служебния кабинет следва да са ограничени, и апелираме към него като единствения, който контролира служебния кабинет, да озапти мераците на служебния кабинет и в кадруването, и в разпределянето на обществени поръчки. И най-важното, което можем да заключим в днешния ден като резултат от надявам се максимално бързо отиващия си служебен кабинет, е, че това е кабинет, който усилено в последните дни работи да заложи капани на следващото правителство", каза Павлова.
 
 

 

Публикувахте от Никола Николов в 8 април 2017 г.
Няма да се изживяваме като ревизори, за разлика от Огнян Герджиков, но трябва да видим къде са заложени капани, посочи Павлова. От ГЕРБ до момента виждат такива в почти всички сфери - концесията за летище "София", магистралите "Хемус" и "Струма", дискредитирането на АПИ. Според тях служебният кабинет работи на тъмно.


Новият кабинет ще одобри наредбата за интеграция на бежанците, вещае Бъчварова

Винаги сме за позитивен диалог, с президента Радев ще работим в името на държавата и стабилността, подчерта Павлова.

ГЕРБ благодари на Румен Радев за преразгледаната наредба за интеграция на бежанците. Приемаме положително инициативата на президента да бъде преразгледан документът, коментира на пресконференцията бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова. Нямало причина кабинетът Борисов-3 да не я приеме.

ГЕРБ кани БСП на среща, темата - надпартийна

По време на пресконференцията стана ясно, че ГЕРБ е отправила покани за срещи към партиите, които влизат в 44-тия парламент, а темата на разговорите ще бъде българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 година. Срещата между ГЕРБ и БСП се очаква да бъде във вторник.

ГЕРБ кани и ДПС на среща за българското председателство на ЕС

За сряда е отправена покана за среща с ДПС.