/ БТА
Присъединяваме се към колегите от ДБ по темата с плочата на паметника на Съветската армия - плочата да бъде премахната. Нека Столична община да изиска премахването на тази плоча, самата дума вандалски акт сигурно е такъв по смисъла на закона. Но за нещо толкова правилно, трябвало е да бъде премахната още в началото на войната, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Разбиха плочата на Паметника на Съветската армия в столицата (СНИМКИ)

Войната в Украйна е варварска агресия, не е освободителна война затова всички бързи мерки от страна на областния управител. Не може в тази агресия кръвопролитие да заемаме подобна позиция както преди една година, сега трябва да сме ясни. Захариева е в Киев заедно с политици от 13 европейски държави по повод годишнината от войната, съобщи Борисов.

По темата за еврозоната, Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че още преди година задно с експерти от ГЕРБ са коментирали, че най-големият бич, който ще бръкне в джобовете на хората е инфлацията. Още тогава коментирахме, че инфлацията ще е най-голямата пречка за приемането ни в еврозоната, посочи Томислав Дончев.