Имаме достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за закупуване на шведски изтребители и това е станало в периода, в който нямаше окончателно решение на служебното правителство. Това заяви на извънреден брифинг днес председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
България и Швеция започват преговори за "Грипен"

"Дали няма прикрита информация с фирмите, участващи в процеса на преговори за придобиване от България на нов изтребител? Защото, ако се констатира такова нещо - дали това не е висша корупционна схема, която е осъществена от най-високо политическо ниво. Няма да допуснем заиграване с националните интереси", каза Цветанов.
 
ГЕРБ ще иска създаване на анкетна парламентарна комисия за решението на парламента за осигуряването на финансов ресурс в близките години за превъоръжаване на българската армия, както и за решенията, взети от служебното правителство под политическата роля на президента Румен Радев.
 
Президентът Радев защити избора на шведския изтребител "Грипен"

На директен въпрос дали подозира президента Румен Радев в лобизъм при избора на изтребител за българската армия, Цветанов отговори:

"Изводите, които правим, са на базата на публикации в медиите, а ако има лобизъм, ние трябва да го докажем чрез анкетната комисия, която ще направим в Народното събрание. Искаме да разберем има ли оказан натиск, защо се бързаше с това решение и защо бе декласиран един от участниците".
Сега