Георги Пирински прие китайския министър на отбраната
Георги Пирински прие китайския министър на отбраната / netinfo

Председателят на парламента Георги Пирински прие днес министъра на отбраната на Китайската народна република генерал-полковник Цао Ганчуан. Това съобщи пресцентърът на Народното събрание /НС/.

На срещата са присъствали и председателят на Комисията по правни въпроси Янаки Стоилов и заместник-председателят на Комисията по отбраната Илко Димитров.

Дадена е висока оценка на развитието на двустранните отношения във всички области на сътрудничество и конкретно на парламентарните връзки между България и Китай. Генерал-полковник Цао Ганчуан е изразил задоволство от ползотворното взаимодействие между двете страни в рамките на международните организации.

По време на разговора са обсъдени и перспективите за разширяването на търговско-икономическото сътрудничество. Министърът на отбраната на Китай е запознал председателя на парламента с успешното икономическото развитие на страната, както и с провежданите реформи в армията.

Георги Пирински е изтъкнал стремежа на България да развива и обогатява традиционното приятелство между двата народа. Убедени сме, че развитието на китайската икономика ще създаде нови възможности за сътрудничество, е заявил председателят на НС Георги Пирински.