/ БГНЕС, архив
Според депутата от ГЕРБ вотът на недоверие е "пир по време на чума"
Пир по време на чума – така депутатът от ГЕРБ Георги Марков определи инициирания от БСП вот на недоверие към правителството за провал в сферата на околната среда.

Той обвини социалистите, че не искат да разрешат кризата, а страната да върви към политическа нестабилност със свалянето на правителството.

„Искате да оставите България без парламент, да управлява служебен кабинет. Служебни министри ли ще решат проблемите в Перник? Искате президентът да решава кризата, а той не е виновен за нея“, скочи Марков.

Ивелина Василева: БСП не са конструктивна опозиция

"Да чуят избирателите към какво ни тласкате. Не да ходи премиерът на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна рулетка и да припка с папката при президента. Напред-назад, не знам как ще постъпи. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая, разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна", продължи той.

Депутатът похвали и кмета на Перник Станислав Владимиров за взаимната работа с правителството за решаването на водната криза.Той обяви, че се е създал „дует сиамски близнаци – премиерът Борисов и кметът на Перник“.

"За пръв път от 30 години в българския политически живот се създаде явление - дует, сиамски близнаци. Премиерът на България, управлявал най-дълго България, и един млад кмет в Перник. Стига съм хвалил само младите герберки, има и млади талантливи социалисти. Мен ме трогна това момче", оцени Георги Марков.

Станислав Владимиров: Има риск от хепатит в Перник (ВИДЕО)

Накрая той настоя, че с вота социалистите се готвят за изборите догодина, но депутатът от ГЕРБ им предрече загуба и поредна победа за управляващите.