Гайдарски: Справедливи са исканията на учителите, но 100% увеличение е нереалистично
Гайдарски: Справедливи са исканията на учителите, но 100% увеличение е нереалистично / netinfo

Справедливи са исканията на учителите за увеличаване на работните заплати, но 100 процента увеличение е нереалистично. Това заяви министърът на здравеопазването проф.Радослав Гайдарски във Видин в отговор за исканията на учителите в страната.

Според министър Гайдарски исканията на учителите за по-добро възнаграждение са напълно справедливи, но не е реалистично искането им за стопроцентово увеличение на заплащането. Няма откъде да се вземат необходимите за това средства, подчерта министърът. За да се увеличат сто процента заплатите в образованието, тези пари трябва да се вземат от другите сфери, което е несправедливо, каза министър Гайдарски. Той отбеляза, че като министър на здравеопазването няма да се съгласи лекарите и медицинският персонал да вземат по-малко от учителите, защото преподавателите например работят 3-4 часа на ден, а лекарите понякога и по 24 часа в денонощието.

Даде ли правителството 100 процента увеличение на заплатите на учителите, то и другите съсловия ще поискат увеличение на заплатите, коментира министър Гайдарски.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски е на посещение във Видин, където откри напълно ремонтирано и обновено отделение по хемодиализа в многопрофилна болница "Св.Петка".