Етем увери кметове: Ако трябва, ще бъдат пренасочени ресурси към най-кризисните места
Етем увери кметове: Ако трябва, ще бъдат пренасочени ресурси към най-кризисните места / netinfo

Екипите на Министерството на държавната администрация при бедствия и аварии, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и горите, МВР и ВИК дружествата работят заедно по овладяване на ситуацията в бедствените райони на страната. Ситуацията навсякъде е под контрол и не са допуснати човешки жертви. Това е заявила министър Емел Етем, цитирана в изпратено съобщение от МДПБА.

Хората, които са евакуирани, имат осигурен подслон. За населението от засегнатите селища от БЧК са осигурили храна, вода, дрехи и одеала, е пояснено в съобщението.

По-критично е положението в Асеновград, където скатните води се изливат в града, както и в Съединение заради достигане критичните нива на микроязовира. Това е станало ясно след разговор на министър Етем с кметовете на двете общини.

Навсякъде е осигурена допълнително техника и се укрепват дигите на реките в най-критичните участъци. Министър Етем е обърнала внимание на кметовете, че могат да възникнат допълнителни проблеми от микроязовирите.

Министър Емел Етем е в непрекъсната връзка с кметовете на Пазарджик, Съединение, Стамболийски, Марица, Родопи, Асеновград, Садово и Куклен. Тя ги е уверила, че при необходимост ще бъдат пренасочени сили и ресурси към най-кризисните места, посочват от пресцентъра.

Спасителите от МДПБА продължават да извършват отводнителни дейности във всички засегнати от наводненията общини.