/ IStock
Превалявания ще има в западната половина от страната, в югозападните райони на места количествата ще са по-значителни и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, в Югозападна България вятърът ще е от югоизток. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните - между 16 и 21 градуса, сочи прогноцата на НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

време есен котка
Георги Димитров

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха са 19-20 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще около три бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по най-високите части от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

време есен котка
Георги Димитров

В четвъртък и петък вятърът ще се запази от изток-североизток, в западната половина от страната ще е слаб до умерен, в източната - по-често умерен. Ще преобладава облачно време, превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места, главно в Южна България и по Черноморието.

Вторият ден преобладаващите максимални температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, минималните - между 7 и 12 градуса. 

септември есен
iStock/Getty Images

НИМХ, БТА