Министърът на туризма Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова / БГНЕС, архив
Експерт се учуди от думи на министъра на туризма
97725
Експерт се учуди от думи на министъра на туризма
  • Експерт се учуди от думи на министъра на туризма
Недопустимо е от три оплаквания за реда в "Слънчев бряг", две да са за шума, това каза пред Дарик почетният председател на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова. В събота вицепремиера Валери Симеонов провери нивото на шума в четири заведения в курорта, три са били в нарушение, а едно е затворено. Соколова подчерта, че за 50 години в бранша "такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не е срещала".
 
Симеонов отново в акция срещу шума в „Слънчев бряг”

"Учуди ме заявлението на министъра на туризма, че "Слънчев бряг" не е санаториум. Общо взето ме потресе, защото значи, че за нея не е позната организацията на туристическото обслужване. Не знам как да го коментирам", каза Соколова, като обясни, че поддържа акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта. Те са системни, но може би няма да бъдат необходими, ако всички ние помислим колко е важен туризмът за България и гостите да остават доволни и да се връщат обратно у нас, каза още шефката на БАТА.

Ангелкова с коментар за заведения в „Слънчев бряг” след заканата на Симеонов

На въпрос дали е възможно да се обособят зони за семеен и парти туризъм в курорта, каквато идея лансира Ангелкова, Соколова сподели, че според нея вече е късно. "Това беше възможно при първото ЗРП (застроителен и регулационен план) на "Слънчев бряг", в който аз също съм участвала. Имахме намерение и беше заложено в ЗРП-то къде да бъдат увеселителни заведения, ресторанти, хотели и така нататък, но това беше преди 20 години и това ЗРП се променяше", каза тя и допълни: "Според мен е почти невъзможно. Освен такава организация да се направи, че да не се допускат тези шумове".

Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор

Много грешки са допуснати, каза Соколова. По думите ѝ всички, от които зависи, трябва да се стремят крачка по крачка да променят тази ситуация.