Двама с опасност за живота, осем ранени след масов бой в Карлово
Двама с опасност за живота, осем ранени след масов бой в Карлово / снимка: БГНЕС, архив

Двама мъже са с опасност за живота след масово сбиване в Карлово, съобщиха от пресслужбата на ОДП-Пловдив. Други осем души, сред които три жени и едно дете, са с различни травми.

Пет минути преди 19.00 ч. в РУП-Карлово бил получен сигнал, че на ул. „Кокиче" е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване. Пристигналите на място служители са установили, че две групи от общо около 50 мъже и жени се обиждали и заканвали помежду си. По първоначални данни кавгата била започнала със скарването между две деца. Бащите им се сбили първи, а после в побоя се включили близки и роднини от двете страни.

След като уличният бой е бил прекратен, на мястото на инцидента е оставен дежурен автопатрул, който да предотврати евентуални последващи скандали. Единият от инициаторите на сбиването е с фрактура на черепа и комоцио. Той е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. Със същите травми и с опасност за живота е и друг участник в боя - на 52 години, който е отказал медицинска помощ.

В болница за наблюдение са били приети и още четирима участвали в побоя, които са на възраст между 43 и 63 години. Лекари прегледали и 14-годишно момче с контузни рани по тялото, което „помагало" на възрастните е. Пострадали са и три жени, взели участие в сблъсъка - на 30, 34 и 66 години. В ареста на РУП-Карлово за 24 часа са задържани двама мъже.