Двама наказани полицаи по случая с бития Стефан Бофиров от Пловдив
Двама наказани полицаи по случая с бития Стефан Бофиров от Пловдив / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Дисциплинарната проверка във Второ РПУ по случая с пребития от полицаи Стефан Бофиров приключва днес. Двама от четиримата полицейски служители, срещу които бе образувано производство, ще бъдат наказани с порицание. Това съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Докладът от приключилата проверка на Инспектората на МВР, назначена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, също показа редица нарушения във второ РПУ. По случая трябва да се произнесе и Районната прокуратура.

По-късно днес ще стане ясно колко и какви са нарушенията във Второ РПУ, след вътрешната проверка, заяви още старши комисар Тодор Чонов. Ако прокуратурата докаже, че има сериозни нарушения, ще се стигне и до дисциплинарни уволнения, допълни Чонов.

Чонов уточни още, че от проверката на полицията става ясно, че има сериозни разминавания с показанията на Бофиров.

В началото на ноември 23-годишният студент сезира прокуратурата за полицейско насилие над него. В жалбата си той твърди, че е обвинен несправедливо в кражба и е бил пребит от четирима полицаи, като след побоя му е направена операция на тъпанчето.

Други новини от Пловдив