Двама фалшификатори на документи задържани в Габрово
Двама фалшификатори на документи задържани в Габрово / снимка: DarikNews.bg, архив

Двама фалшификатори на официални документи са задържани от полицейски служители в Габрово. Мъжете - на 45 и 47 години, са изработвали фалшиви свидетелства за завършено образование - основно, средно, полувисше и висше, различни видове удостоверения, касови бонове, използвани за теглене на ДДС.

Преди няколко месеца, в Областна дирекция на МВР бил получен сигнал. Веднага започнало разследване, при което се установило, че двамата габровци са изработвали фалшификатите. Досега са констатирани изработени документи на над 30 български граждани, живеещи на територията на страната и в чужбина.

При обиските на жилищата, собственост и ползвани от задържаните, са открити и иззети множество лаптопи с файлове, съдържащи лични данни на лица и подготвени бланки на различни видове удостоверителни документи, химически материали (бои, лепила), CD, празни бланки от специална хартия, компютърна техника, флаш памети, цветни снимки, бележници с лични данни, холограмни ленти, калиграфски инструменти, СИМ-карти, пишеща машина, с която са попълвани празните бланки на документите и други веществени доказателства.

Експерти, които работят по случая обясняват, че намерените и изследвани до сега неистински документи, са с много добро качество. По случая в ОД на МВР-Габрово е образувано досъдебно производство Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Други новини от Габрово