ДПС и БСП разиграват „партийно театро” за избирателните комисии
ДПС и БСП разиграват „партийно театро” за избирателните комисии / снимка: DarikNews.bg, архив

„Безвкусно партийно театро” нарече народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева поведението на представителите на ДПС и БСП по време на консултациите за Районни избирателни комисии (РИК) при областния управител на Кърджали. По време на вчерашното заседание социалистите и хората на Доган не се разбраха за секретарското място в Комисията - от БСП отказаха да подпишат протокола от заседанието, а от ДПС го подписаха с особено мнение.

При създалата се ситуация Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи състава на РИК, което по закон трябва да стане до 27 ноември.

БСП лидерът на местната организация Милко Багдасаров коментира, че „ГЕРБ и ДПС са на една страна”. „За нас те представляват коалиция и за това настояваме секретарят на РИК да е от БСП, за да се избегнат възможностите за фалшификации и манипулации на резултатите от националния вот”, посочи той в прессъобщение, разпространено след консултациите.

Караянчева обаче изрази недоумение, че лидерът на социалистите Багдасаров се опитвал да припише на ГЕРБ някакви коалиционни съглашения и задкулисни сделки. „Вероятно изхожда от дългогодишния си опит в политиката на компромиса”, коментира зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя изрази удовлетворението си от консултациите, проведени при областния управител на Кърджали Иванка Таушанова за състава на Районните избирателни комисии.  „Нормално е ГЕРБ, като най-голямата политическа партия, да получи председателското място и се радвам, че никой от колегите не възрази срещу това, нито оспори нашата номинация. Нямаме претенции нито към зам.председателското, нито към секретарското място”, заяви още депутатът.

Други новини от Кърджали