"В последните дни обществото е свидетел на вълна от прокурорски акции и разследвания. Вчера пред НС бяха направени разкрития с фалита на КТБ и събитията довели до унищожаването на тази финансова институция. Показанията на Цветан Василев разкриха факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната, но и за начинът, по който функционират правохранителните органи". 

Това заявиха народните представители от ДПС, нечленуващи в парламентарната група. 

Тимур Халилов заяви, че според Василев заемите към КТБ свързани с Делян Пеевски възлизат на сума от 500 млн. лв., "тази сума е достатъчна да разтърси не само банката, а и цялата политическа и икономическа система на България", категоричен е той. 

Цветан Василев се яви на изслушване чрез видеовръзка пред комисията за Нотариуса и Пепи Еврото

В началото на брифинга той отбеляза, че изявлението им е, след като вчера по време на изслушването на бившият шеф на КТБ Цветан Василев, ДПС е било представено от лица със снето доверие от почетния председател на партията, "лица които не представляват волята на Движението на права и свободи, днес ние народните представители на автентичното Движение на права и свободи без Пеевски и група, изразяваме нашата позиция във връзка с вчерашното изслушване", подчерта Халилов.

Той отбеляза, че от групата без ДПС настояват прокуратурата да даде отговор на няколко въпроса:

Допустимо ли е заеми на стойност 500 милиона лева да не бъдат разследвани?
Защо Комисията по противодействие не е реагирала?
Ще предприемели прокуратурата действия за обвинение?

Призоваваме изпълняващия функциите на главен прокурор за конкретни действия, отбеляза Халилов. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня