Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото, без да може да става. Срещнахме ви с нея, когато крадец влезе в дома й, открадна спестяванията й, заедно с възглавницата, на която спи. Пакети пристигат почти всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм, съобщи NOVA.

„Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, спирт. Очаквах, че ще видя нещо подобно, но надмина всичко… Не знам, нечовешко е“, разказва през сълзи тя.

Oбраха болна и неподвижна жена (ВИДЕО)

В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, Златка живее вече три години. От общината ни обясниха, че са и предоставили личен асистент, който да се грижи за нея по 4 часа на ден. С друго към момента не можели да помогнат. Жената се е примирила и се справя, както може. От социалната служба в Лом твърдят, че многократно са й предлагали да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, но тя отказвала. Преди седмица отново били при нея.

„Да, предложиха ми. Аз не искам да отида в дом. Ще си лежа тук, защото не са им човешки отношенията“, коментира Златка.

С нея вече са се свързали хора, които са й обещали специално ортопедично легло, на което тя вероятно ще може да се изправя сама. При нея вече има доставена пералня, както и дрехи, възглавници, одеяла и хранителни продукти. Сега Златка мечтае само за лекарска помощ, за да може да се изправи отново.
NOVA