Иван Демерджиев
Иван Демерджиев / Георги Димитров
110 километра от границата на България с Турция са необезпечени и този проблем стои много отдавна. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев преди участието си в Националното съвещание на МВР. За техническото обезпечаване на границата България ще получи и помощ от ЕК, уточни той. Предстои да бъдат усвоени отпуснатите 141 млн.евро за тези участъци. 

Демерджиев обяви и как държавата планира да се справи с корупцията в областта. „Има десетки задържани по този въпрос, в момента смятаме да снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които освен всичко друго, ще следят за действията на нашите служители на границата и ви уверявам, че в момента, в който заработят, корупцията ще слезе до нива много близки до нулата“, категоричен беше той.  

Иван Демерджиев
Георги Димитров

Демерджиев обяви още, че на Националното съвещание на МВР е предвидена темата за организацията и подготовката на провеждането на избори за 49-о Народно събрание

Сред останалите теми на съвещанието са анализ на резултатите от дейността на МВР по превенция и противодействие на престъпността и състоянието на пътно-транспортния травматизъм през 2022 г.  

Иван Демерджиев
Георги Димитров