Декан взриви Фейсбук след слово пред студенти за новите строители на демократична България
Декан взриви Фейсбук след слово пред студенти за новите строители на демократична България / снимка: БГНЕС, архив

Да не си създават кумири сред самообявилите се за съвременни строители на демократична България, защото те още не са дали нужните доказателства, че са заслужили подобна чест. Такъв съвет отправя към студентите от историческия факултет на СУ деканът доц. Пламен Митев.

Словото му при откриването на новата академична година взриви Фейсбук. Самият той отказва да говори повече по темата, защото това не бил първият път, в който говорел критично за ситуацията у нас пред студентите си.

"Управлявана от некадърни, алчни, корумпирани политици, България е сред най-бедните и най-нещастните държави в Европа. Трудът на знаещи и можещи не се цени, а разни недообразовани особи се представят за елит на нацията", каза пред студентите от факултета доц. Митев.

"Какво друго може да се очаква от страна, чийто премиер - Бойко Борисов, води класацията за най-добър футболист, а шумно представена за ВИП-персона дама, твърди, че столицата на Европейския съюз е Англия", пита реторично той и настоява студентите да бъдат настоятелни и последователни, да не се оставят на апатията и безразличието.

"Не се задоволявайте с посредствеността и с голите обещания, не робувайте на авторитетите, вярвайте в силите и възможностите си, не се предавайте пред трудностите и не се отчайвайте от първите си неуспехи", казва още доцентът.