Даниел Вълчев: ДПС ще има най-много изгода изборите да са на 28 април
Даниел Вълчев: ДПС ще има най-много изгода изборите да са на 28 април / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Даниел Вълчев от „България на гражданите”
61824
Даниел Вълчев от „България на гражданите”
  • Даниел Вълчев от „България на гражданите”

Изборите за Велико Народно събрание да бъдат заедно с тези за Европейски парламент догодина, предлага Даниел Вълчев от „България на гражданите". По думите му партията ще излъчи Меглена Кунева за премиер, ако спечели изборите. Най-важното нещо след изборите е да не изгубим енергията и да приемем закона за референдумите, допълни Даниел Вълчев. Според него е изключително важно да се осигури прозрачност при работата и контрола на мононолите.

Даниел Вълчев смята, че е изключително важно да има честни избори, а не „едни хора, които правят сметки в тефтери". Основната задача на служебното правителство е да осигури именно това - честни избори, а то трябва да се оглавява от човек, на когото вярват всички, смята той. Според Вълчев той трябва да не е партийна личност.

Много важно е да се спазва фискалната дисциплина от служебния кабинет, допълни Вълчев. Той бе категоричен, че има въпроси, които трябва да се решат от новия кабинет.

Според него в дълги периоди хора, когато са вземали властта, са мислели, че всичко им е позволено, а когато се стигне до кризата, всички казват, че е важно какво мислят хората, а институциите нямат значение. „Това не е съвсем така, и двете имат значение, защото управляващите се избират хората", смята Вълчев.

Той обясни, че 21 април не е възможна дата за избори. Затова първите възможни дати са 28 април и 5 май, но това са големи православни празници и не е уместно да се провеждат избори. „Тук ще си позволя една шега, че ДПС ще има най-много изгода изборите да са на 28 април", допълни Вълчев. По думите му първата реалистична дата е 12 май.

Цялото интервю с Даниел Вълчев чуйте в radio.dariknews.bg