За първите осем месеца на тази година камерите на КАТ и пътните полицаи са изловили общо 28 449 чужденци, извършили нарушения. За цялата изминала година те са били 23 517. Тоест досега нарушителите чужденци вече са с близо 5000 повече в сравнение с 2016-а, съобщава NOVA..

Има ли ефект от премахването на табелите за камери по пътищата?

От КАТ са категорични, че събираемост на санкциите има. Според тях 55% от глобите на чужди шофьори са платени.  

Нови строги правила за шофьорите, вижте какви

Все повече чужденци предизвикват тежки катастрофи особено в летния сезон. Някои от тях взимат жертви. Така на 24 юли миналата година край Драгоман двама мотористи бяха пометени от турския шофьор Фарук Бекташ.

1000 лева глоба и 3 месеца без книжка за шофиране в аварийната лента

"Имаме информация, че е в Турция, но няма да бъде екстрадиран в България. Съдът е разпоредил, че делото може да върви без неговото явяване с назначаването на служебен адвокат", казва Грета, която е дъщеря на загиналите Бойко и Таня.


Затягат реда за тестването на шофьорите за алкохол и наркотици

Чужденецът убил родителите на Грета, защото карал в пъти над позволените 60 км/ч. От "Пътна полиция" се позовават на статистиката и казват, че според данните има увеличение на броя на нарушения, касаещи скоростта, от чужди водачи.

Черната статистика набъбва, все повече българи умират по пътищата

Скоростта превишават и родните шофьори. Това е основната причина за катастрофи у нас. А статистиката е стряскаща. За тази година са убити над 440 души, ранените са над 6000, а катастрофите са малко над 4700.

Толерантността и спазването на правилата значат по-малко жертви във войната на пътя.

А за Грета остава да живее с вяра, че човекът, убил майка й и баща й, ще бъде наказан.
nova.bg