БСП: Исканата оставка е бягство от отговорност за съсипията в образованието
БСП: Исканата оставка е бягство от отговорност за съсипията в образованието / БГНЕС, архив

Поисканата оставка на министъра на образованието Тодор Танев от премиера Бойко Борисов е бягство от отговорност за съсипията в сектора при двете правителства на ГЕРБ.

Това е заявил говорителят на НС на "БСП лява България" и зам.-председател на парламентарната група Атанас Мерджанов по повод на поисканата оставка на Тодор Танев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Не някой друг, а ГЕРБ наложи закона за предучилищното и училищно образование - грубо и безпардонно, без да се интересува от аргументите на опозицията и професионалистите. Ние от "БСП лява България" настояваме този закон да спре действието си и да бъде отменен", е казал Мерджанов.

Според него при управлението на ГЕРБ са пропилени много средства за проекти, които само са ерозирали българската образователна система.

"Мнозинството и премиерът трябва да се опомнят и да престанат да играят по свирката на несъществените им коалиционни партньори, защото днешните плачевни резултати в образованието ще са фатални за поколения млади българи", е добавил Мерджанов