Корнелия Нинова БСП
Корнелия Нинова БСП / Георги Димитров
В последните дни на своето управление правителството на Бойко Борисов ударно назначава и преназначава директори на драматични и оперни театри. За това алармира председателят на БСП Корнелия Нинова още преди няколко дни, се казва в прессъобщение на партията.

След разкритията и обвиненията за овладяването от ГЕРБ на енергетиката, земеделието и здравеопазването, от БСП предоставят данни за окопаването на ГЕРБ и в културата.

Броени дни преди края на управлението на Борисов са насрочени конкурси и са назначени и преназначени директорите на драматичните и оперни театри в Смолян, Кърджали, Хасково, Силистра, Пазарджик, Велико Търново, Плевен и Стара Загора, твърдят социалистите.

Нинова: Борисов признава, че е координирал със Станишев махането ми

От партията посочват още, че са назначени и преназначени директорите на Националния музей "Земята и хората", както и на Културния ни център в Москва, директори и главни специалисти в дирекцията "Културно наследство" към Министерството на културата, в Инспектората за опазване на културното наследство и др. Някои от конкурсите не се били състояли повече от година, а сега се провеждали за броени дни.