Бракуваха 300 нередовни яйца от детска градина в Раковски
Бракуваха 300 нередовни яйца от детска градина в Раковски / снимка: DarikNews.bg, архив

258 кокоши яйца са конфискувани и унищожени от детска градина в Раковски по време на масовите проверки за Великден. Това съобщи за Дарик директорът на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив д-р Иван Шиков.

При проверка в детска градина „Детелина” е установено, че въпросното количество яйца няма документация за произход. Проверката в детското заведение е извършена по сигнал след като няколко деца са приети с повръщане и разстройство  инфекциозна болница в началото на миналата седмица.

За 20-те дни на април ветеринарните инспектори са съставили пет акта за констатирани нарушения при продажбата и производството на традиционните празниците храни. Съставени са и общо шест предписания. Половината от тях касаят проследимостта на храната от производствените обекти до клиентите, а другата половина са относно маркирането и етикетирането на хранителните продукти.

Миналата седмица бе конфискувано близо 300 кг незаконно месо в района на Асеновград. По-рано за унищожение в екарисаж бяха изпратени 30 кг кебапчета и кюфтета.

Новини от Пловдив