При ГЕРБ са се родили 770 хиляди българи, реагира премиерът на президентската атака за смъртността при ГЕРБ
Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че правителството си приписва заслугите на медиците за справянето с пандемията и за това, че по време на управлението на ГЕРБ са починали 600 000 сънародници.

"Вярно ли така е казал? Не вярвам че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива дума, защото ако си спомним тия три четири месеца на служебно правителство, когато беше президент и премиер, беше със скоростно желание да се похарчат за "Грипените" милиарди, липсата на над 100 милиона в митниците по време на бума на контрабандата на това управление и ние никога не сме си позволили такива квалификации", коментира премиерът.

Радев в атака: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

"Четири години той е държавен глава - значи поне 200 хил. са умрели по негово време, когато е върховен главнокомандващ и държавен глава", добави Борисов. по време на нашето управление са се родили над 770 хил. млади хора.

Щом смъртността е заради нас, значи със 150-200 повече млади българи са се родили по време на нашето управление", репликира Борисов.

Борисов парира и други нелепи твърдения - този път от обвиняемия и укрилия се в Дубай Васил Божков, че Делян Пеевски дърпал конците на държавата.
И реагира с почуда, че той бил избрал главния прокурор.

Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата си (ВИДЕО)

 "Така ли? Е, как ще го назначи, има Висш съдебен съвет, има партии. Освен да прави дарения, аз не съм чул с нещо друго да се е занимавал", подчерта Борисов за Пеевски, който е най-големият дарител с над 5 млн. от началото на пандемията до сега, а вече и даренията достигнаха и близо 6 милиона с последното на стойност половин милион за ПФК "Левски". По никакъв начин той няма нищо общо с управлението, категоричен беше премиерът и допълни за Пеевски: "Той е депутат като всички останали".