Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера
Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера / снимка: БГНЕС
Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера
78375
Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера
  • Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера

Премиерът Бойко Борисов е приел бързо оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, тъй като в стратегически за правителството ден Вучков си е позволил да го занимава с "ченгеджийски номера" и проблеми, които не са били в дневния ред на заседанието.

Това стана ясно от думите на Борисов, попитан дали е очаквал вътрешният министър да подаде оставка и защо я е приел толкова бързо.

Днес на посещение у нас е директорът на ФБР, както и президентът на Азербайджан Илхам Алиев с всичките си министри.

„Той (бел. ред. Веселин Вучков) ме занимава с ченгеджийски номера, занимава ме с дребнички проблеми, да ме вкарва да се обяснявам аз. В момента, в който се мъча всячески да стабилизирам и да изкарам страната от кризата. Днес са дошли 1,3 млрд. по европейски програми в нашите сметки от абсолютно спрени фондове. Извинявам се, че съм принуден да отговарям и на такива въпроси. Точно в този ден ми се сервира това нещо. Политически правилно ли е? Подкрепящо правителството ли е това? Изнудване ли е?", попита премиерът Борисов.

„Нима не съм доказал в рамките на службите колко директори на ФБР, на ЦРУ, на „Сикрет сървис" дойдоха и казаха колко добре са работили с мен вече 15 години. Нима в парламента има някой по разбирач по службите и какво да се направи в МВР? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца? С цялото ми уважение към тях, правителство нямаше да има поне четири пъти досега. Първият път, когато не ни гласуваха данъците, вторият път - предварително отчуждаване, третият път - дълга. И сега, не можем за всяка точка да съберем мнозинство. Вместо да се стегнат да работят. В най-важния ми ден, стратегически ден, когато цялата ми концентрация е там, те ми задават гатанки", каза още ядосан Борисов.

Вижте стенограмата от правителственото заседание, по време на което министър Вучков обяви, че подава оставка.