/ МС
Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на живо включване във Facebook.

Каракачанов свърши фантастична работа като вицепремиер и военен министър. Неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната или по студиата? Правим аналог. По време на нашето управление той беше вторият човек в държавата. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия – ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за ДПС или БСП, за „Да, България“? Те също са били в управлението“, посочи Борисов.

Рашков подава сигнал в прокуратурата срещу БорисовТой заподозря, че цялата сглобка е била да дойде служебното правителство, за да свърши мръсната работа.

Виждате ги по места какви ги вършат. Това няма нищо общо с Конституцията и с това какво трябва да прави служебното правителство“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Паникьосаха се, само не са ми пришили, че съм изял някой човек (ВИДЕО)

Борисов посочи, че е разтревожен за провеждането на изборите, най-вече в частта с машинното гласуване.

Те се занимават с всичко друго, но не и с това как ще проведат изборите. Кметът на Плевен направи една математика колко време ще трае гласуване на машини, какво става, ако машината се счупи или токът изгасне?“, попита той, като критикува служебното правителство, че не върши работата, която му е отредена по закон.

Борисов: Свидетели сме на еднолична власт като през 1944 г.

Борисов посочи, че ревизия на управлението е редно да се прави от редовен кабинет. Лидерът на ГЕРБ не успя да си обясни защо Корнелия Нинова отрича, че служебното правителство е нейно.

„Защо? Всички са кадри на БКП и БСП, с редки изключения. Министри, заместник-министри, областни управители, говорителят. Безспорен факт. Само че тя може да си има много кусури, но не може да прави такива мръсни работи, а трябва да ги свърши някой друг“, допълни той.

Борисов: Служебният кабинет е предизборен щаб

Бойко Борисов отново се върна на сюжета с подслушваните политици, като подчерта, че такова нещо няма, а вече седмици твърденията не са били доказани.

Според Борисов прогнозата, която е направил преди месеци, днес се е сбъднала и се потвърждава с пълна сила. Той посочи, че не намира логично обяснение защо 45-ото Народно събрание не успя да излъчи правителство, но направи предположение:

„Толкова пъти, когато сме побеждавали на избори, търсим партньори и коалиции за управление. Целта на парламентарните избори е да се състави правителство и да се управлява. Преди нас също са го правили. Даже някой път третият мандатоносител е правил правителство. Едно толкова скъпо начинание, каквото са изборите, трябва да има финал. Ние сме за това изборите да са скъпи и да се провеждат по най-добрия начин, но не може да се правят избори през 2 месеца и да се харчат стотици милиони държавни пари“.

„Резултатът трябва да е съставяне на правителство. Защо не съставиха правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев“, предположи лидерът на ГЕРБ.