Борисов се извини на семейството на Мирослава
Борисов се извини на семейството на Мирослава / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов се извинил на семейството на Мирослава
49017
Борисов се извинил на семейството на Мирослава
Ангел Найденов, Б. Борисов, Ив.Костов
  • Борисов се извинил на семейството на Мирослава
  • Ангел Найденов, Б. Борисов, Ив.Костов

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се е извинил на близките на убитата в Перник Мирослава. След като трупът на момичето беше открит вчера, министър-председателят призова близките на момичето да се извинят за острите думи към МВР и да се сърдят на своите близки, които са участвали „в този процес”. Освен това Борисов допълни, че Цветанов трябва да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа на момичето.

Днес премиерът аргументира коментара си с думите, че „може би да не е бил уместен, затова съм поднесъл и извиненията си. Единственото, което съм искал е да отлича и заслугата на четириногото”.

Министър-председателят обясни, че медиите са „закачили” изказванията му. В тази връзка  Борисов допълни: „Всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин орден „Стара планина”. Премиерът каза още, че е порицал полицаите, допуснали единият от задържаните да се самоубие.

„На които е трябвало хора съм изказал и съболезнования, и извинения. Остро съм порицал колегите от МВР, които са допуснали недопустима грешка да се предоверят и да бъдат небдителни, когато са правили оглед. Грубо нарушение на всички правила, още повече когато подобен заподозрян, макар и свидетел към момента, такива детайли казва, че е много близко до ума да считаш, че е един, най-малкото, от участниците”, каза още Борисов.

След като премиерът Бойко Борисов се извини за изказванията си в кулоарите на парламента, той заяви и в пленарната зала, че съжалява за думите си, защото не е бил разбран правилно. Извинението обаче провокира лидера на ДСБ Иван Костов да поиска от Борисов да се извини на цялото общество, а не само на близките на Мирослава. Призивът на Костов не срещна отговор от страна на министър-председателя.

Борисов се извини на семейството на Мирослава
netinfo