Борисов остава в Хитрино, ще инспектира изтеглянето на цистерната, изпускаща газ
Борисов остава в Хитрино, ще инспектира изтеглянето на цистерната, изпускаща газ / DarikNews.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който вчера пристигна в Хитрино, заяви, че ще остане за да инспектира на място провеждането на операцията по изтегляне на цистерните. Той похвали работата на спасителните екипи.

Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино

Четвърти ден продължава извозването на опасните цистерни от дерайлиралия влак в Хитрино. Днес се очаква да бъде извозена осмата, която вчера бе успешно натоварена, преди операцията да бъде прекратена, заради падането на нощта.

Амбицията на спасителните екипи е днес да изтеглят и най-опасната цистерна, от която продължава да изтича газ. Около нея е изградена специална площадка. Постоянно се следи концентрацията на взривоопасни субстанции във въздуха, като се работи изключително внимателно, съобщи БНР.

Удължава се бедственото положение в село Хитрино

Експертите работят на максимално висока скорост, каза късно снощи премиерът в оставка и изрази надежда, че операцията по обезопасяването на евакуираното село ще завърши в понеделник, а на следващия ден, хората ще могат да се завърнат по домовете си. Продължава снемането на размери за възстановяване на унищожената дограма. През вчерашния ден това бе направено на 72 къщи.

Полицаите от Хитрино: Шокът бе голям (СНИМКИ/ВИДЕО)

В 9 часа сутринта започна заседание на обществения съвет който разпределя помощите за хората от Хитрино.

Източник: БГНЕС