Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино
Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино / dariknews.bg
Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино
91741
Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино
  • Очаква се във вторник хората да започнат да се връщат в Хитрино

Виждам вторник като краен срок, ако утре успеят да се справят с цистерната, която изпуска газ, каза премиерът в оставка Бойко Борисов при посещение в Хитрино. Той обясни. че се работи максимално бързо, а всичко повече е рисковано.

Във вторник, ако всичко е наред, започваме да населяваме, обясни Борисов.

72 къщи са оразмерени - врати, прозорци, всичко. Утре продължават, каза Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов отправи благодарности към всички над 770 души - пожарникари, полицаи, експерти, които помагат на жителите на Хитрино. „Истински героизъм показват тези хора. Работят с висока скорост, на границата на риска", коментира той и припомни, че в днешния ден от селото бе безопасно изведена седма цистерна.

В утрешния ден ще бъде извършена подготовка за транспортиране на най-опасната цистерна, от която изтича газ в течна фаза.

Осигурено е от Разград и Девня на всеки 30 минути да пристигат по 8 тона гореща вода за обливането й с цел увеличаване на изпаряването. „При действията няма да бъде преминаван разумният риск", бе категоричен премиерът. По думите му, вероятно във вторник ще бъде извършен последен оглед на цистерните, които вече са в кариерата.